Hvorfor alle bør undgå gluten

Glutenfri

Jeg bager altid glutenfrit, det gør jeg fordi gluten tager hårdt på vores immunforsvar.

Her for du lidt viden om, hvorfor jeg har fravalgt gluten i vores liv.

Glutenfri pizzabund finder du i min bog, "Det sunde valg" som du kan læse om i butikken, hvor du også kan købe bogen til medlemspris.


Gluten! Næsten alle steder man kommer i dag, kan man finde et produkt mærket, glutenfri, og dette er ikke uden grund. Det bliver mere og mere kendt at den gluten der findes i de fleste fødevarer i dag, er svært optagelige i menneskekroppen, og det kan i nogle tilfælde give meget ubehagelige symptomer.


Mennesker som lider af diagnoserne; leaky gut, colitis ulcerosa, mb. Chrom, irriteret tyktarm, cøliaki, glutenintolerance m.fl., kan være særlig udsat, men alle sygdomme hvor tarmen er slidt og derfor ikke udsættes for det hårde glutenprotein, kan opleve en svær forværing af deres ubalance.

I dette tilfælde vil det forværre tarmens tilstand og således også sygdommen.


Uanset sygdom, bliver det sværere og sværere for menneskets tarm at nedbryde gluten i konventionelle fødevareprodukter, og det er der flere årsager til.

 

En af årsagerne er, at kornet i dag er så forarbejdet samt er det behandlet med pesticider og stråforkortere, som har ødelagt den naturlige sort -alene det gør at kimen og kliden bliver påvirket, som så igen påvirker nedbrydningen af selve glutenproteinet.

 

En anden og vigtig faktor er den, at man i dag ikke bruger tid på at lave sit brød rigtigt. Man bager ved hjælp af gær, så man har bagt sit brød på få timer, dette gør at det meste af nedbrydningsprocessen af glutenproteinet er væk, og indholdet af gluten i det færdige brød er derfor meget højt.

I gamle dage bagte man brød af gamle “økologiske” mel sorter hen over 2-3 dage uden brug af gær. Under denne proces blev glutenproteinet via fermentering nedbrudt, og gjorde det nemt for menneskekroppen at konsumere, da indholdet af glutenproteinet var meget lavt efter den langvarige proces. Ligeledes brugte man dengang kun den kendte hvede til festlige lejligheder, og til at bage kage af.

I dag indtager store dele af befolkningen hvede hver eneste dag i form af pasta, toastbrød, kage m.m.

Der er så meget gluten tilstede i kosten, at det er utroligt at nogen kan konsumere dette dagligt uden bemærkelsesværdig påvirkning, eller kan de?

For hvis man dagligt påvirker kroppen negativt, kan det medføre mange skavanker, som nogen lever med, og lader det gå ind under skavanker i takt med at de bliver ældre.

Desværre er forskningen indenfor glutens påvirkning meget vag. Man lægger fokus på blodprøver som tages på patienten ( IgG og IgA, samt biopsi af tarmen ), for at se om der er en decideret intolerance, cøliaki eller allergi, frem for at se på den større helhed, nemlig at alle kan blive påvirket af gluten i dag, grundet det høje indhold af gluten.


Uden at det nødvendigvis kan ses i blodet, går mange i dag rundt med forstadiet til cøliaki, og dette finder de aldrig ud af - de kan leve et helt liv, med lidelser som kommer af deres daglige forbrug af glutenrige produkter, fordi deres prøver ikke er retvisende.

Forskellen på den gamle hvedesort og den nye er, at i den gamle sort så man et langt højere proteinindhold, men en blød kerne, hvorimod den nye sort har en meget hårdere kerne og et lavere proteinindhold. Den gamle sort kunne derfor sammenlignes mere med det populære spelt korn. Altså er glutenstrukturen med tiden ændret, og vi kan ikke sammenligne kornet med føde man altid har brugt som næringskilde længere, der må nye resultater og testforsøg til.

 

Gluten markøreren!

 
Du kan se på din egen krop, om du har reaktioner ved at spise gluten, den sender dig nemlig mange signaler; gluten markøren viser sig i små knopper på dine overarme, det ligner næsten “gåsehud” i en lidt støre udgave. Hvis du trygger på dem, kan du få hvidt pus ud, men det anbefaler jeg ikke du gør, da det dels er smertegivende og kan skabe små ar, undgå da hellere at spise gluten.


Andre symptomer på glutenallergi, cøliaki, intolerance; Oppustet mave, spændinger i nakke, migræneanfald, manglende energi, vokseværk - også som voksen, myoser mellem, skulderbladene, poser under øjnene, gigt, blister i mund, problemer i forhold til vægttab, koncentrationsbesvær, depression, fordøjelsesbesvær samt nedsat immunforsvar.


Jeg oplever til tider at mine klienter www.mymelle.dk godt kan tåle biodynamisk hvedemel af gamle sorter, men slet ikke almindeligt hvedemel, dette slår de ud af med det samme, og flere oplever ligeledes autoimmune reaktioner.


Hvis du vil teste din krop for glutenintolerance kan du leve efter min bog Det sunde valg denne bogs glutenfri opskrifter i 3-4 uger, for efterfølgende at spise et måltid med gluten i.


Det sikreste er at vælge gode sunde produkter, uanset om de indeholder gluten eller ej.


Mel uden gluten;

Boghvede, rismel, kikærtemel, amaranth, sesammel, quinoamel, hirsemel, mandelmel, teff mel, sorghum mel, hampe mel, chufa mel, tapioka mel, hasselnødde mel,

Hvis du kunne tænke dig opskrifter på glutenfri madlavning og brød, så kan du finde min bog ´Det sunde valg´ 


 

Der er fokus på mad alle kan lide i familien, samtidig med at der tages højde for sundhed og ikke mindst tidsforbrug


MIN FILOSOFI ER AT SKABE BALANCE MELLEM DET MENTALE OG DET FYSISKE, OG AT FORENE DEN FYSISKE KROP MED DEN SPIRITUELLE SJÆL.

Bogen ”Det Sunde Valg” er skrevet til dig, som ønsker en sund, stærk krop i balance. En krop, der arbejder for dig, og ikke imod dig. Bogen inspirerer dig til en plantebaseret, glutenfri, sukkerfri og soyafri livsstil.