Grønne grønsagsfingre


Hvem skulle have troet at jeg havde grønne fingre!


Ja, hvem skulle have troet det?! Men det havde jeg altså, det viste sig at alt jeg såede spirede på livet løs. Har du nogensinde haft en drøm om at spise hvad du selv har sået.


Det kan faktisk godt lade sig gøre. Læs med her...


Spiring

“Du behøver ikke at have grønne fingre, for at blive mere selvforsynende”


Alt har en start, og spiring kræver selvfølgelig, som alt andet, at man sætter sig lidt ind i sagerne. I 2020 besluttede jeg mig for at omdanne vores kedelige terrasse, til en skøn selvforsynende én af slagsen. Jeg blev opsat på at lære mine børn hvor maden kommer fra – hvor mad kommer fra; og er det ikke fantastisk når det så kommer fra vores egen matrikel.

Terrasse før projekt selvforsyning.

Småt er godt!


Du behøver ikke en gård eller et stort område for at dyrke grønt. Jeg har 20 m2. og det går strygende med at udnytte pladsen.

“Bliv din egen selvforsynende øko-mamma.”


Først skal du finde ud af hvilke frø der skal sås, jeg har købt hjem fra Urtegartneriet, de er økologiske og nogle biodynamiske Køb her

Det er en rigtig god idé at læse lidt op på tingene. Jeg har valgt at læse et par bøger, for at forstå hvad jeg gik i gang med, men når det er gjort, så er det altså ligetil.


Sammensat med sollys, vand og masser af kærlighed så alt kan trives og vokse på bedste vis.
Bliv inspireret!


Du er nødt til at lægge en plan for hvor du gerne vil ende, jeg har søgt lidt rundt på pinterest, og sammensat det med mit ynglingsland, Italien, - jeg er gået efter et italiensk udtryk for det færdige resultat.
Barnet lærer i denne proces, hvor føden kommer fra, og interessen for de hjemmedyrkede grøntsager stiger. Så har du et barn som er meget kræsent, kunne det være en proces de kunne deltage i, og måske på den måde få vækket en større interesse for maden.
Vi har spirer overalt i huset, og børnene elsker at følge med – det er virkelig en lærerig proces for dem. Det er noget alle, uanset alder kan deltage i, så lad endelig dine poder i alle aldre deltage. Vi har f.eks. dyrket "Thorr´s ærter", ikke fordi det er hans, men fordi det var ham der dyrkede dem fra frø. Thorr har fulgt disse ærter hver eneste dag, og han glæder sig til at sætte tænderne i dem til sommer. Det kræver en smule tålmodighed, hvilket er rigtig godt for børn at lære.
Mads tjekker lige hvordan det går, inden han skal ud på løbehjulet.

Projektet går i gang, og selvom man er under 1 år kan man godt deltage på sin egen måde, f.eks. holder Mateo godt øje med far Patrick.
Det færdige resultat bliver ved at ændre sig, men jeg kan love dig for, at det var det hele værd. 2 måneders forberedelse, og nu spirer det hele i drivhus og i plantekummer. Få ting som mine skønne ananaskirsebær har fået en plads i køkkenet, til jeg er helt sikker på at sommervejret 2021 holder, ananaskirsebær skal nemlig bruge en del varme og sol for at gro godt.Drivhuset hedder Halls væg drivhus, de sorte stålreoler til potterne er fra Føtex online butik. Jeg elsker krukker, og har derfor lidt blandet, men mine yndlings er Berg´s potter.


De rustne højbede matcher så fint vores hjemmelavede bord.


Dem fandt vi Her
Terrasse efter projekt selvforsyning, og stadig i gang. Der er plantet æbletræer, som med tiden vil vokse ud i rionettet, og skabe en mere privat stemning.Prikken over i’et, er en lille smuk Hamsa´s hånd, som bl.a. står for beskyttelse.Jeg håber du blev inspireret. Jeg vil løbende lægge billeder op på Instagram, så du kan se processen, og hvor meget det lykkedes mig, at få det hele til at brede sig.