Ungå myreinvasion

Myre og sommertid

Sommertiden er over os, og mange mennesker står overfor at skulle dele hjem med i nogle tilfælde 100 vis af myrer.

Myren, den hurtige lille hjælper, kan bære sin egen kropsvægt 30-50 gange.

Når vi taler om den myre type som gerne deler bolig med os, taler vi om den sorte havemyre. De lever som sagt i haver, marker, byer, under sten og i ældre træstammer. De fleste vil ikke bryde sig om at dele hjem med myren, og forståeligt, personligt er jeg heller ikke til små insekter, kryb osv. og kan blive en smule ængstelig når jeg mærker det krible og krable på min krop. Men hvad gør man så, når man samtidigt vil undgå kemi, især da vi ved at mange af disse bekæmpelsesmidler er yderst farlige for vores helbred og miljø.

Jeg vil dog heller ikke slå disse små insekter ihjel, da det strider i mod alt jeg står for.

Jeg vil anbefale, at du laver din egen “gå væk” myre blanding, som du kan sprøjte der hvor dine myre plejer at snige sig ind. Denne mix er lavet på pebermynte olie, da myrer kan ikke lide stærke dufte, og især pebermynten påvirker myrens kommunikationsevne, derfor vil den altid søge væk fra denne stærke lugt.


Opskrift på hjemmelavet Naturlig myre  bekæmpelse

 

Ingredienser:

30 dråber kryddernellike æterisk olie

30 dråber pebermynte æterisk olie

120 ml. vand


Instrukser:

Bland æteriske olier og vand i en mørk sprøjteflaske

Ryst godt

Spray hvor som helst du ser myrer, gentag hvis det bliver nødvendigt.


Advarsel til dyreejere, i sær hvis du har hund og kat

Vær altid forsigtig i brugen af æteriske olier hvor der er kæledyr, både hunde og katte reagerer negativt på disse olier. I sær katten, da den i sin biokemi mangler leverenzymet glucuronyltransferase, som er ansvarlig for at afgifte visse forbindelser i æteriske olier. Derfor, grundet potentiel toksicitet, bør man undgå at bruge dette trick hvis du har kæledyr.


Et andet lille trick er, at du kan lave små vat kugler og tilføre pebermynte olien direkte i kuglen via et par dryp, ca. 5 stk. her ligger du så din vatkugle, hvor myren plejer at komme ind. Myren hader denne skarpe lugt, og med lidt held vender den helt sikkert om, og bosætter sig hos naboen i stedet for hos dig.


Vidste du at den samlede masse af hver myre på denne planet er næsten lige så stor som den samlede masse af alle levende mennesker! Forskere vurderer, at der for hvert menneske på jorden er tæt på 2 millioner myrer!