Glemmer du? Urter der for dig til at huske bedre

shutterstock_181673741

Mange mennesker i dag, har den opfattelse at hukommelsestab er en del af aldringen, dette er i virkeligheden ikke altid rigtigt. Ligegyldigt om der er tale om et kortere hukommelsestab, eller generel stærkt øget glemsomhed, og på baggrund af det

ses der flere og flere unge mennesker med en belastet hukommelse, som ligeledes kan have indlærings problematikker. Mange af disse årsager kan skyldes medicin, alhoholmisbrug, søvnmangel, angst, stress, depression, slagtilfælde eller overarbejde af kroppen som simpelthen er så overbelastet at systemet går ned og sparer på; ressourcerne, som kan lede til hovedskader og ikke mindst dårlig ernæringsmæssige mangler.

Ligesom vi styrker mange andre dele af vores krop, bør hjernen ikke gå forbi, du kan nemlig via mange forskellige urter styrke din hjerne så den holder sig i balance, og funktionel som den skal. Man ved at sygdomme, som alzheimers og demens, er nogle meget forfærdelige sygdomme at skulle igennem, ikke mindst for de pårørende.

Det første man bør overveje, er om du befinder dig for meget i de højteknologiske stråler via Wi:fi, får din hjerne fred for den moderne verden i løbet af en dag?

Tænker du på at få rent vand, og nok!? og ikke mindst trækker du vejret helt ned i lungerne, et par gange om dagen, så du får ilt nok til hjernen, som man siger.

Dernæst kan du få gavn af flere forskellige urter, som jeg vil nævne her; disse urter kan hjælpe dig med at sænke dine stressniveauer, styrke dit immunforsvar og din energi, så du bedre kan overkomme alle de indtryk din hjerne til dagligt udsættes for.


Salvie

I europa er Salvie kendt for sine hukommelses fremmende virkninger, desværre er nogle af disse urter gået i glemmebogen, så lad os tale lidt om dem igen. Salvien bruges ofte når den bliver dyrket som en æterisk olie da den indeholder de aktive ingredienser cineole, som fremmer hukommelsen og øger blodtilførslen til hjernen.

Ved at indånde den æteriske olie, siges salvie, at have en gavnlig effekt på mild til moderat alzheimers sygdom.


Rosmarin

Kendt for sin skønne smag i køkkenet, men denne urt kan bestemt også yde dig første hjælp når du er afhængig af, at du skal holde fokus eller være meget koncentreret, f.eks. ved eksamens afleveringer, foredrag og taler.

I et studio som blev offentliggjort i Internation Journal og Neuroscience, konkluderede man, at rosmarin kan forbedre kvaliteten af hukommelsen, ydermere er rosmarin et kendt præparat i traditionel medicin, og bruges her til behandling af hårtab, muskel og ledsmerter.


Panax Ginsing

I Ginsing familien er der tale om flere forskellige arter, og under ginsing finder vi arten Panax som bestemt er en af de førende indenfor hukommelsesfremmende ginsinger. Panax er også kendt som asisatisk ginsing. Panax indeholder panaxosider, som er saponiner, som tilhører to klasser: Rb1 og Rg1, og det er denne Rg1 som er mest fyldt med panaxosider. Panaxosider er kendt for at forbedre indlæring, ro, klarhed og hukommelse, så hjernen bedre kan sortere i alle de input den for, dette sker via en aktivering af neuronaktivitet i hippocampus.

Udover at styrke hjernen, er panax også immunforsvars styrkende, dette sker bl.a. ved at øge produktionen af lymfocytter og makrofager.


Ginko biloba

Også kendt som Ginko, er et urteekstrakt, udvundet af bladene.

Ginkoen er kendt for at forhindre dannelsen af beta-amyloidproteiner, som forårsager alzheimers sygdom, og derfor anser man Ginko til at være et særligt godt og forebyggende middel til at forhindre kognitiv tilbage gang hos ældre mennesker.

Ginko indeholder de aktive phytochemicals, som hjælper med at forbedre hukommelsen, og kan med fordel bruges til mennesker som lider af demens.


Gotu Kola

Den adaptogene urt med antimikrobielle, anxiolytiske og antiinflammatoriske egenskaber. Urten har været kendt for at være blevet brugt til at behandle neurodegenerative lidelser, samt at forbedre hukommelsen. Gotu Kola forbedrer blodcirkulationen, og styrker hjernens koncentrationsevne, og modvirker aldringen af den. 


Rosenrod

Også kendt som Rhodiola og naturens lykkepiller, da den simpelthen løfter energien. Rosenrod stimulerer produktionen ved, at øge mængden af neurotransmitterne serotonin, samt beta-endofiner og dopamin i hjernen. Rosenrod fremmer resistensen mod kemiske, biologiske og fysiske belastninger, og kan derfor også bruges imod højdeskræk, stress, udmattelse, depression, blodmangel, impotens, fordøjelsesproblemer, infektioner og astma.


Russisk rod

Russisk rod er ligeledes en adaptogen urt, som udover at styrke den mentale tilstand, også minimerer symptomer forårsaget af stress, herunder hjælper den på fysisk udmattelse, irritabilitet, milde depressioner og søvnløshed.