Solcreme? Nej tak

shutterstock_1033995736

Siden 2011 har jeg anvendt Rød hindbærkerneolie som solbeskyttelse, når solen er mest kraftig.

På intet tidspunkt har jeg oplevet at mine børn er blevet røde, eller på anden måde chikaneret af solen, tværimod ses de som smukke lysebrune drenge, der samtidig får opbygget deres immunsystem.


Ved at bruge en naturlig solbeskyttelse, undgår du aluminium som i dag bruges i de fleste solcremer, og du undgår dermed, at du og dine børn blokerer det livsvigtige D3 som vi skal have hver sommer for at sikre os et godt immunforsvar til vinteren.

Ved almindelige solcremer blokerer man nemlig dette vigtige vitamin, og tænk lige over hvad det kan gøre ved kroppen på sigt. Lad endelig børnene og dig selv få en skøn og naturlig brun farve på kroppen, så der skabes en naturlig modstandsdygtig tilstand i kroppen via immunforsvaret.


Rød hindbærkerne olie er en koldpresset og uraffineret olie fra økologisk dyrkning. Den har et meget højt indhold af antioxydanter, essentielle fedtsyrer og E-vitamin.

Via en lipidbarriere der giver huden fugt, er huden helt beskyttet. Olien har været med i flere forsøg, som kan bekræfte at den har en høj beskyttende effekt over for UV stråler, og derfor er et fantastisk produkt at bruge som solbeskyttelse.

Ud over at denne olie beskytter huden mod UV stråler, er den også rig på linolen syre, som hjælper mod oxidativt stress via dens antiinflammatoriske virkninger.

Hindbærkerneolie kan også anvendes når det kommer til eksem, psoreasis og andre hudproblemer.

Derfor har du her en olie, som styrker, beskytter og giver dig en anti-age virkning.

Opbevaring bør ske i køleskab efter åbning, da den som alle andre olier ellers vil blive harsk. Den kan have en lidt skarp duft, men det går hurtigt væk, når den er absorberet.

Opbevaring bør ske i køleskab efter åbning, da den som alle andre olier ellers vil blive harsk. Den kan have en lidt skarp duft, men det går hurtigt væk, når den er absorberet.

Jeg har altid købt min olie hos cremecompagniet. Rød hindbærkerne olie giver en beskyttelse der ligger på hvad der svarer til faktor 30 - 50.

Find her

Hvis solen er knap så kraftig, kan der også bruges en økologisk uraffineret kokosolie.

Her ville jeg vælge denne: Organic Coconut oil virgin fra Bio Planeté.

Den siges at have en beskyttelse som svarer til faktor 5.

Du kan læse mere om naturlige løsninger i min bog Det sunde valg, find den i butikken.